Bloedtest corona: je antistoffen meten

Wil je weten of je corona hebt gehad? Dat kun je weten met een antistoffen bloedtest. Zo’n corona bloedtest meet de aanwezigheid van twee soorten antistoffen: IgA en IgG. Dat zijn stoffen die in je bloed gevonden kunnen worden als je in het verleden corona hebt gehad. Deze test meet niet of je op dit moment corona hebt, daarvoor kun je een PCR test doen. Met de bloedtest voor corona wordt dus alleen gemeten of je ooit (ergens in de afgelopen maanden) COVID-19 hebt doorgemaakt.

Voor wie is de bloedtest corona?

De corona bloedtest kan worden gedaan door iedereen die wil weten of hij/zij het coronavirus heeft gehad. Je kunt deze test zelf aanvragen. Het is helaas nog niet mogelijk om een bloedtest voor corona bij de GGD te doen. De overheid doet op dit moment namelijk alleen serologische testen (bloedtest) voor onderzoeken. Daarvoor kun je je niet aanmelden en je krijgt de uitslag niet te weten. Als je een bloedtest voor corona wil doen, dan zal je die dus helaas zelf moeten betalen. Maar dan heb je wel zekerheid over of je het coronavirus hebt gehad. En of je antistoffen hebt aangemaakt tegen COVID-19.

Welke corona bloedtest is het beste?

Er zijn verschillende soorten bloedtesten om je antistoffen te meten. En zo te bepalen of je corona hebt gehad. We noemen hieronder een aantal betrouwbare bloedtesten. Deze hebben allemaal een CE-keuring. Dat betekent dat ze veilig zijn bevonden. En je kunt ze gewoon zelf aanvragen en laten doen. Binnen enkele dagen weet je dan de uitslag.

De meest betrouwbare bloedtest voor corona

bloedtest corona


De beste antistoffen test meet zowel COVID-19 IgA Antigen als COVID-19 IgG Antistoffen. Op basis van die twee waarden kan worden aangetoond of je corona hebt gehad. En dus of je antistoffen hebt opgebouwd. Een betrouwbare website om je bloedtest corona te bestellen is bloedwaardentest.nl. Deze website heeft goede beoordelingen en een professioneel laboratorium om de resultaten te analyseren. En je krijgt de uitslag van de bloedtest supersnel: binnen 1 of enkele dagen.

Prijs: €119
Beoordeling: ★★★★★ (5,0)

>> Meer info & Bestellen (bij bloedwaardenmeten.nl)

Goedkope COVID-19 bloedtest

goedkope corona bloedtest


Misschien wil je alléén weten of je corona hebt gehad: ja of nee. En maakt het je niet uit welke antistoffen je precies hebt. Dan is er een goedkope én betrouwbare test om dit te meten: de Roche COVID-19 antistoffen bloedtest. Deze test heeft een gevoeligheid van 100% en is meer dan 99,8% nauwkeurig. Zo weet je binnen enkele dagen of je corona hebt gehad. Maar om te weten welke antistoffen je tegen corona hebt, moet je een andere test doen (de IgA en IgG test).

Prijs: €49
Beoordeling website: ★★★★ (4,4)

>> Meer info & Bestellen (bij bloedwaardenmeten.nl)

Hoe werkt de corona bloedtest?

Het zelf laten testen of je COVID-19 antistoffen hebt met een bloedtest is heel simpel:

  1. Je bestelt de corona bloedtest via bloedwaardentest.nl. Kies voor de meest betrouwbare test of de goedkope bloedtest.
  2. Via de post krijg je al het testmateriaal dat je nodig hebt thuis gestuurd.
  3. Met het testmateriaal ga je naar een bloedprikpunt bij jou in de buurt. Dit is meestal binnen 10km afstand van je huis. Lekker dichtbij dus.
  4. Nadat het bloed is afgenomen, wordt dit per post verstuurd naar het laboratorium. Dit gaat met de medische post mee en is dus extra snel.
  5. De coronatest wordt geanalyseerd in het laboratorium.
  6. Binnen 1 of enkele dagen ontvang je de uitslag. Bij een positieve uitslag wordt telefonisch contact met je opgenomen.

Zorgen COVID-19 antistoffen voor immuniteit?

Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat je immuun bent voor corona als je antistoffen hebt. Als uit de corona bloedtest blijkt dat je COVID-19 hebt gehad, dan betekent dat dus niet dat je immuun bent. Misschien kun je nog een keer corona krijgen. Dit is nog niet zeker. Wees daarom altijd voorzichtig en hou je aan de maatregelen. Ook als uit de bloedtest blijkt dat je antistoffen hebt. Het is belangrijk om jezelf en de mensen om je heen te beschermen. Bekijk voor meer betrouwbare informatie over het coronavirus de website van de Rijksoverheid of Thuisarts.nl. Blijf veilig! 🙂

Andere zinvolle bloedtesten m.b.t. corona

Sommige onderzoeken laten zien dat er misschien een relatie is tussen COVID-19 en een tekort aan vitamine D. Dus naast een corona bloedtest zou je bijvoorbeeld ook kunnen testen wat je vitamine D waarde is. Sowieso zijn bloedtesten een goede manier om te meten hoe het ervoor staat met je gezondheid. Bijvoorbeeld als je vaak moe bent of lusteloos, of last hebt van je spieren. Een overzicht van bloedtesten waar we een artikel over hebben geschreven vind je hier.