Beste Weegschaal: de Top 5 – jan. 2021

Ben je op zoek naar de beste weegschaal? Met een personenweegschaal meet je wat je gewicht is, dus hoe zwaar je bent. Handig om je gezondheid in de gaten te houden. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen of wilt aankomen. Of omdat je juist een stabiel gewicht wil houden. Maar welke weegschaal is het beste? Er zijn veel verschillende personenweegschalen: analoog of digitaal, met of zonder app. Sommige weegschalen meten ook je vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa of BMI. We hebben een lijstje gemaakt met de beste weegschalen van 2020. Van een simpele analoge weegschaal tot een superslimme digitale personenweegschaal met lichaamsanalyse.

Welke weegschaal is het beste?

Er is veel keuze tussen alle verschillende weegschalen. Hieronder vind je onze top 5 personenweegschalen in verschillende categorieën. Van een goedkope weegschaal tot een luxe weegschaal die alles meet. Allemaal zijn ze de beste personenweegschaal in hun eigen categorie. Met de beste beoordelingen, betrouwbare metingen en mooie ontwerpen.

1. Beste analoge personenweegschaal

beste analoge personenweegschaal


De retro analoge weegschaal van Medisana is een mooie en robuuste weegschaal zonder batterijen – lekker duurzaam dus. Hij is makkelijk in het gebruik, goed af te lezen en staat mooi in bad- of slaapkamer. Dankzij de antislip bovenkant stap je veilig op en af. Analoge weegschalen worden zeldzaam, maar het blijven degelijke apparaten om gewicht te meten. Dit model meet op 100 gram nauwkeurig en is geschikt tot 150 kg.

Prijs: €31,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,5)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com)

2. Beste digitale personenweegschaal

beste weegschaal digitaal


Zoek je een digitale weegschaal zonder poespas? Dan is dit stijlvolle model van Brabantia perfect! Hij staat stevig en stabiel met grote antislipdoppen. Zo is hij ook in de badkamer veilig te gebruiken. De weegschaal is te gebruiken voor een lichaamsgewicht tot 180 kilogram. Hij heeft een nauwkeurigheid van 100 gram.

Prijs: €24,99

Beoordeling: ★★★★★ (4,5)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com)

P.S. Hou je meer van zwart? Dan heeft Grundig een vergelijkbaar model weegschaal, dat net zo mooi & betrouwbaar is. Check ‘m hier bij Bol.

3. Beste weegschaal vetpercentage

beste vetpercentage personenweegschaal


Wil je een personenweegschaal die nét wat meer kan? Dan is de Cresta Care de beste weegschaal om naast je gewicht ook vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht te meten. Hij meet deze waarden nauwkeurig met meerdere sensoren. Het is een weegschaal met een mooi design en goede technologie. Hij heeft een geheugenfunctie voor tot 8 personen en is bruikbaar tot 180kg. Deze weegschaal is niet te koppelen met een app.

Prijs: €34,99

Beoordeling: ★★★★★ (4,6)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com)

4. Beste weegschaal met app

beste weegschaal lichaamsanalyse


De Omron VIVA is een wat uitgebreidere weegschaal, die allerlei gegevens meet. Hij gebruikt de bio-elektrische impedantie (BIA) technologie om een lichaamsanalyse te maken. De weegschaal meet je gewicht, vetpercentage, spiermassa, buikvet, visceraal vet en caloriebehoefte in rust en actie. Dit alles zie je snel en overzichtelijk terug in een app op je Android smartphone of iPhone. Ook goed te synchroniseren met andere Omron apparaten en bijvoorbeeld de algemene iOS Gezondheid app. De VIVA is geschikt tot 180kg. Zonder twijfel één van de beste weegschalen van dit moment.

Prijs: €69,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,6)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com)

5. Personenweegschaal met lichaamsanalyse

lichaamsanalyse beste weegschaal


De Levanda SP920 is wat ons betreft echt De Ultieme Weegschaal. Hij meet álles. En heel nauwkeurig. Het is vrijwel de enige weegschaal die ook een handsensor heeft. Daarmee worden je vetpercentage en andere statistieken veel nauwkeuriger gemeten dan alleen via je voeten (lees hier waarom). Ook maakt de Levanda onderscheid tussen buikvet en gewoon vet. Met de slimme app die via WiFi aan de weegschaal wordt gekoppeld houdt je alle waarden goed bij. Zo wordt je stap voor stap begeleid richting jouw doel voor je gewicht, vet of spiermassa. Dit is de beste weegschaal in zijn soort en meet gewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtgehalte, BMI, Botmassa, visceraal vet (buikvet) en caloriebehoefte in rust (BMR).

Prijs: €89,-

Beoordeling: ★★★★★ (5,0)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com)

Andere goede personenweegschalen

Naast de top 5 beste weegschalen die hierboven worden genoemd, zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten. Zo vind je bij Bol.com meer dan 800 modellen. En ook bij Coolblue vind je een zeer uitgebreid aanbod. We proberen de keuze makkelijker te maken door een rijtje te maken met de beste weegschalen, maar ga vooral ook zelf op zoek naar de personenweegschaal die het beste bij je past!

Beste weegschaal: waar moet je op letten bij aanschaf?

Als je een personenweegschaal gaat kopen, dan kom je er al snel achter dat er honderden keuzes zijn. Help! Wat is nu de beste weegschaal voor jouw situatie? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om een goede keuze te maken. Wil je een analoge of digitale weegschaal? Moet hij meer meten dan alleen gewicht? Ga je hem gebruiken om een bepaald doel na te streven? Wil je de weegschaal koppelen aan een app? En welk gewicht moet hij aankunnen? In de tekst hieronder helpen we je op weg richting de voor jou beste weegschaal.

> Analoog of digitaal?

Een analoge weegschaal is het traditionele model personenweegschaal. Deze werkt met veren onder een plaat. Hoe harder op de veren wordt gedrukt, hoe hoger het gewicht. De analoge weegschaal geeft dat aan met een wijzer op de plaat. Het grote voordeel van een analoge weegschaal is dat hij geen batterijen heeft. Daardoor is hij milieuvriendelijk en hij werkt altijd. Wil je een analoge weegschaal? Dan raden we de Medisana aan. Of bekijk hier alle analoge modellen.

Digitale weegschalen werken met een slimme chip en hebben wel batterijen nodig. Het voordeel van deze modellen is wel dat ze heel precies kan meten. Daarnaast zijn er tegenwoordig heel slimme weegschalen, die meer kunnen weten dan alleen gewicht. Bijvoorbeeld je vetpercentage, spiermassa of BMI. Lees hieronder verder om een keuze te maken uit alle verschillende digitale personenweegschalen.

P.S. Er is trouwens één digitale weegschaal die geen batterijen nodig heeft, namelijk de mooie self-powered weegschaal van Beepower!

> Wat wil je meten?

Zoek je gewoon een digitale weegschaal voor in de bad- of slaapkamer? Dan is een goedkoop en degelijk model waarschijnlijk goed genoeg. Deze meet alleen je gewicht in kilo’s, niet meer en niet minder. Voorbeelden van goede digitale personenweegschalen zijn die van Brabantia of Grundig. Ze zijn mooi, degelijk en meten nauwkeurig. Wil je echt goedkoop? Dan is er eentje van Medisana voor minder dan 13 euro.

Wil je meer meten met je personenweegschaal? Zoals vet, vocht en spieren? Bedenk dan of je de weegschaal wil gebruiken in combinatie met een app of niet.

> Met of zonder app?

Veel digitale weegschalen zijn smart, oftewel slim. Dat betekent dat er technologie in zit om veel verschillende dingen te meten. Die informatie wordt (automatisch) gekoppeld met een app op je smartphone. Zo kun je precies bijhouden hoe het met je gezondheid gaat. En of daarin iets verandert.

Misschien wil je wél weten wat je vetpercentage is, maar géén gedoe met een app. Gewoon omdat je het niet nodig vindt, of omdat je jouw gegevens liever privé houdt. Dan is de Cresta Care misschien iets voor je. Dit is een van de weinige personenweegschalen die wel allerlei gegevens meet, maar niet met een app werkt.

Wil je juist wel een app? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. Bekijk hier een lijstje met de 39 beste weegschalen met app. Als je echt heel precies alle statistieken van je lichaam wil weten, dan zijn er weegschalen met volledige lichaamsanalyse. Onze favorieten zijn die van Omron en Levanda.

> Hoog weegvermogen

De meeste weegschalen zijn geschikt tot 150 of 180 kilogram. Ben je op zoek naar een personenweegschaal met een hoger weegvermogen, dan zijn er enkele opties tot 200kg. Deze kunnen ook bij een groter gewicht nauwkeurig meten.

Meer meten

Op onze website vind je nog allerlei andere gadgets en hulpmiddelen om je gezondheid in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld eens de beste voorhoofdthermometers. Of ga voor het echte meetwerk en lees hoe je zelf een ECG maakt!