Beste Voorhoofdthermometer: Dit Is de Top 3

beste voorhoofdthermometer top 3

Met een voorhoofdthermometer kun je snel en betrouwbaar temperatuur meten, via het voorhoofd. Bijvoorbeeld als je wil weten of je zelf koorts hebt, of de temperatuur van een baby of kind wil opmeten. Dat is met een voorhoofdthermometer veel prettiger dan met een traditionele koortsthermometer. Die moet namelijk rectaal (tussen je bips) ingebracht moeten worden. Met een hoofdthermometer is dat gelukkig verleden tijd. Sommige modellen zijn zelfs helemaal contactloos: je hoeft de huid niet aan te raken om te bepalen of iemand koorts heeft. Zo kun je zelfs als iemand slaapt zijn of haar koorts meten. En het is extra hygiënisch.

Welke voorhoofdthermometer is de beste?

Er is veel keuze tussen alle verschillende hoofdthermometers. Hieronder vind je onze top 3 beste voorhoofdthermometers in verschillende categorieën. Een goedkope, een standaard en een luxe voorhoofdthermometer. Allemaal zijn ze betrouwbaar, met een uitstekende beoordeling.

Goedkope hoofdthermometer (Bintoi)

bintoi voorhoofdthermometer

Met de Bintoi thermometer kun je eenvoudig koorts meten via het voorhoofd. De metingen zijn contactloos, dus je kunt er ook temperatuur mee opnemen wanneer iemand slaapt. Daarnaast kun je er de temperatuur van vloeistoffen en (baby-)voeding mee meten. Een prima apparaat waar je jarenlang “plezier” van kunt hebben.

Prijs: €21,95
Beoordeling: ★★★★ (4,3)


Standaard voorhoofdthermometer (MostEssential)

voorhoofdthermometer most essential premium


Wat ons betreft is deze Most Essental Premium de absolute favoriet. Het is een voorhoofdthermometer en oorthermometer in één. De metingen zijn snel, makkelijk en zeer accuraat. Deze thermometer kan tot 32 metingen van verschillende gezinsleden opslaan. Een goed en degelijk apparaat met een mooie beoordeling. Gewoon een topper 🙂

Prijs: €39,-

Beoordeling: ★★★★★ (4,6)


Luxe voorhoofdthermometer (Skyx)

infrarood voorhoofdthermometer met app skyx


Ongetwijfeld de meest stijlvolle thermometer. De Skyx Smart thermometer is snel, simpel en hygiënisch. Met een druk op de knop weet je binnen één seconde de temperatuur. Hij is ook handig in het donker te gebruiken. En met een LED-lichtje zie je direct of je koorts hebt of niet. De metingen kun je automatisch in een app bijhouden. De app helpt je herinneren om temperatuur te meten en geeft extra inzicht in het ziekteverloop. Dit is echt de Ferrari onder de voorhoofdthermometers 😉

Prijs: €87,-
Beoordeling: ★★★★★ (4,8)


Andere betrouwbare (voorhoofd)thermometers

Naast de hierboven genoemde voorhoofdmeters zijn er uiteraard nog heel veel andere modellen. Alleen al bij Bol.com heb je keuze uit 202 resultaten. En ook bij Coolblue vind je verschillende modellen. Ga dus vooral ook zelf op zoek naar de beste voorhoofdthermometer voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een thermometer?

Voor de aanschaf van elke thermometer (en dus ook een voorhoofdthermometer) zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Dit zijn: de betrouwbaarheid, het doel van het gebruik en de duurzaamheid.

1. Betrouwbaarheid

Het allerbelangrijkste van een thermometer is dat je ervan uit moet kunnen gaan dat hij betrouwbaar is. Dat wil zeggen, dat hij nauwkeurig de daadwerkelijke temperatuur meet.

Traditioneel wordt temperatuur gemeten met een koortsthermometer die je tussen je billen inbrengt. Dit wordt door huisartsen nog steeds aangeraden als de beste methode. Maar de technologie van andere thermometers wordt steeds beter. Inmiddels is het dus niet meer nodig om via de anus de temperatuur te meten. Zo zijn sommige ziekenhuizen (zoals het UMCG) ook overgestapt op voorhoofdthermometers. Gewoon omdat het erg gemakkelijk is voor de zorgmedewerkers en veel prettiger voor patiënten. Meer over de betrouwbaarheid lees je in dit artikel.

Voorhoofdthermometer met keurmerk

Alle medische hulpmiddelen, waaronder ook voorhoofdthermometers, moeten een Europees keurmerk hebben. Daarom zou je er vanuit mogen gaan dat de thermometer die je koopt betrouwbaar is. Er kunnen echter wel kleine verschillen zijn in de metingen. Bijvoorbeeld doordat sommige duurdere sensors in een thermometer nauwkeuriger meten dan goedkope. Zo heeft de iHealth PT3 voorhoofdthermometer drie verschillende sensoren om extra betrouwbaar te meten.

2. Doel: waar ga je de thermometer voor gebruiken?

Als je gewoon een thermometer in huis wil hebben omdat het handig is, dan hoeft dat natuurlijk geen dure te zijn. Maar bedenk wel dat een meting onder je oksel of onder de tong niet betrouwbaar is. Wil je vaker je temperatuur meten? Dan is een voorhoofdthermometer een stuk prettiger. Je weet zonder gedoe binnen één of enkele seconden de temperatuur.

Als het voor jou belangrijk is om de resultaten van meerdere metingen bij te houden, dan is het handig als de thermometer een geheugen functie heeft. Bijna alle voorhoofdthermometers hebben dat. Ben je dol op statistieken of wil je de koorts metingen kunnen delen met je huisarts? Dan is er ook een voorhoofdthermometer met een app: de Withings Thermo. Daarmee kun je de koorts metingen synchroniseren met je smartphone. Zo kun je over dagen, weken of zelfs jaren je temperatuur bijhouden.

Wat ook erg prettig is aan een voorhoofdthermometer, is dat deze erg hygiënisch is. Hij hoeft niet tussen de billen. En bij de meeste modellen hoef je de huid van het voorhoofd niet eens aan te raken! Zo kun je op een schone manier bij meerdere personen koorts meten.

3. Duurzaamheid

Mensen zeggen weleens: goedkoop = duurkoop. Een product dat (te) weinig kost, gaat nu eenmaal minder lang mee. Dat is met thermometers net zo. De wat duurdere voorhoofdthermometers met een goede beoordeling zijn vaak van betere kwaliteit. Ze zijn zuinig in het gebruik en de batterijen hoeven niet vaak vervangen te worden. Soms zijn ze (spat)waterdicht. En ze kunnen wel tegen een stootje. Als je van plan bent om de thermometer regelmatig te gebruiken, of weleens iets uit je handen laat vallen, laat dat dan meewegen in je keuze. In dit overzicht hebben we enkel voorhoofdthermometers opgenomen met een goede beoordeling.