Beste Slimme Weegschaal 2022

beste slimme weegschaal 2021

‏‏‎ ‎
Ben je op zoek naar de beste slimme weegschaal? Met een smart weegschaal meet je méér dan alleen je gewicht. Zoals vetpercentage, spiermassa of BMI. Handig dus om je gezondheid in de gaten te houden. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen of wilt aankomen. Of omdat je juist een stabiel gewicht wil houden. Maar welke slimme weegschaal is het beste? Er zijn veel verschillende soorten, met of zonder app. Sommige weegschalen meten écht alles, zoals vochtgehalte, botmassa en buikvet. We hebben een lijstje gemaakt met de beste slimme weegschalen van 2021. Van een simpele weegschaal met app tot superslimme personenweegschaal met lichaamsanalyse.
‏‏‎ ‎

Welke slimme weegschaal is het beste?

Er is veel keuze tussen alle verschillende weegschalen. Hieronder vind je onze top 5 smart weegschalen in verschillende categorieën. Van een goedkoop model tot een luxe weegschaal die alles meet. Allemaal zijn ze de beste optie binnen hun eigen categorie. Met de beste beoordelingen, betrouwbare metingen en mooie ontwerpen. Wil je meer keuze hebben? Neem dan ook een kijkje bij de slimme weegschaal Top 10 van Bol.com.

beste slimme weegschaal

1. Beste slimme weegschaal met lichaamsanalyse

Deze Silvergear personenweegschaal is de ábsolute winnaar in de slimme weegschalen top 10 van Bol.com. En dat is niet zonder reden. Deze alleskunner meet alles wat je maar wil weten. Bijvoorbeeld BMI, botmassa, buikvet, caloriebehoefte in rust en activatie, spiermassa en vetpercentage. Uhm, en natuurlijk meet hij ook je gewicht. De weegschaal kan tot 5 personen onthouden en is te koppelen aan een handige app. Zo kun je jouw voortgang en gezondheid heel precies bijhouden.

Prijs: €36,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,5)

beste weegschaal app analyse

2. Beste slimme weegschaal meeste metingen

De FITAGE is echt De Ultieme Weegschaal als het om meten gaat. Hij heeft 13 verschillende meetfuncties. En is heel nauwkeurig. Ook maakt de Fitage onderscheid tussen buikvet en gewoon vet. Met de slimme app die via bluetooth aan de weegschaal wordt gekoppeld houdt je alle waarden goed bij. Zo wordt je stap voor stap begeleid richting jouw doel voor je gewicht, vet of spiermassa. Dit is de beste weegschaal in zijn soort en meet gewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtbalans, botmassa, visceraal vet (buikvet), onderhuids vet, eiwit en metabole leeftijd.

Prijs: €45,-
Beoordeling: ★★★★★ (4,8)

beste weegschaal lichaamsanalyse

3. Beste slimme personenweegschaal met app

De Omron VIVA is een wat uitgebreidere weegschaal, die allerlei gegevens meet. Hij gebruikt de bio-elektrische impedantie (BIA) technologie om een lichaamsanalyse te maken. De weegschaal meet je gewicht, vetpercentage, spiermassa, buikvet, visceraal vet en caloriebehoefte in rust en actie. Dit alles zie je snel en overzichtelijk terug in een app op je Android smartphone of iPhone. Ook goed te synchroniseren met andere Omron apparaten en bijvoorbeeld de algemene iOS Gezondheid app. De VIVA is geschikt tot 180kg. Zonder twijfel één van de beste weegschalen van dit moment.

Prijs: €69,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,6)

beste vetpercentage personenweegschaal

4. Beste weegschaal voor vetpercentage

Wil je een personenweegschaal die nét wat meer kan? Dan is de Cresta Care de beste weegschaal om naast je gewicht ook vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht te meten. Hij meet deze waarden nauwkeurig met meerdere sensoren. Het is een weegschaal met een mooi design en goede technologie. Hij heeft een geheugenfunctie voor tot 8 personen en is bruikbaar tot 180kg. Deze weegschaal is niet te koppelen met een app.

Prijs: €34,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,6)

lifegoods slimme weegschaal

5. Smart weegschaal voor meerdere mensen

Met deze LifeGoods slimme weegschaal heb je voor een klein prijsje een uitgebreid apparaat in huis. Hij meet 11 verschillende dingen, waaronder buikvet, botmassa en vochtgehalte. Groot voordeel van deze weegschaal is dat hij geschikt is voor professioneel gebruik. Hij heeft namelijk een bijna oneindige geheugenfunctie. Maar toch is dit niet dé beste slimme weegschaal, omdat hij relatief klein is. Dus niet zo geschikt voor mensen met een grote schoenmaat. Verder is hij wel erg nauwkeurig en dus verdient hij toch een plekje in dit artikel.

Prijs: €29,99
Beoordeling: ★★★★★ (4,7)

Andere slimme personenweegschalen

Naast de top 5 beste slimme weegschalen die hierboven worden genoemd, zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten. Zo vind je bij Bol.com meer dan 274 modellen. We proberen de keuze makkelijker te maken door een rijtje te maken met de beste weegschalen, maar ga vooral ook zelf op zoek naar de personenweegschaal die het beste bij je past!

Beste weegschaal kopen: waar let je op?

Als je een personenweegschaal gaat kopen, dan kom je er al snel achter dat er honderden keuzes zijn. Help! Wat is nu de beste weegschaal voor jouw situatie? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om een goede keuze te maken. Wil je een analoge of digitale weegschaal? Moet hij meer meten dan alleen gewicht? Ga je hem gebruiken om een bepaald doel na te streven? Wil je de weegschaal koppelen aan een app? En welk gewicht moet hij aankunnen? In de tekst hieronder helpen we je op weg richting de voor jou beste weegschaal.

> Analoog of digitaal?

Een analoge weegschaal is het traditionele model personenweegschaal. Deze werkt met veren onder een plaat. Hoe harder op de veren wordt gedrukt, hoe hoger het gewicht. De analoge weegschaal geeft dat aan met een wijzer op de plaat. Het grote voordeel van een analoge weegschaal is dat hij geen batterijen heeft. Daardoor is hij milieuvriendelijk en hij werkt altijd. Wil je een analoge weegschaal? Dan raden we de Medisana aan. Of bekijk hier de beste analoge weegschalen.

Digitale weegschalen werken met een slimme chip en hebben wel batterijen nodig. Het voordeel van deze modellen is wel dat ze heel precies kan meten. Daarnaast zijn er tegenwoordig heel slimme weegschalen, die meer kunnen weten dan alleen gewicht. Bijvoorbeeld je vetpercentage, spiermassa of BMI. Lees hieronder verder om een keuze te maken uit alle verschillende digitale personenweegschalen.

P.S. Er is trouwens één digitale weegschaal die geen batterijen nodig heeft, namelijk de mooie self-powered weegschaal van Beepower!

> Wat wil je meten?

Zoek je gewoon een digitale weegschaal voor in de bad- of slaapkamer? Dan is een goedkoop en degelijk model waarschijnlijk goed genoeg. Deze meet alleen je gewicht in kilo’s, niet meer en niet minder. Voorbeelden van goede digitale personenweegschalen zijn die van Brabantia of Grundig. Ze zijn mooi, degelijk en meten nauwkeurig. Wil je echt goedkoop? Dan is er eentje van Medisana voor minder dan 13 euro.

Wil je meer meten met je personenweegschaal? Zoals vet, vocht en spieren? Bedenk dan of je de weegschaal wil gebruiken in combinatie met een app of niet.

> Beste slimme weegschaal: met of zonder app?

Veel digitale weegschalen zijn smart, oftewel slim. Dat betekent dat er technologie in zit om veel verschillende dingen te meten. Die informatie wordt (automatisch) gekoppeld met een app op je smartphone. Zo kun je precies bijhouden hoe het met je gezondheid gaat. En of daarin iets verandert.

Misschien wil je wél weten wat je vetpercentage is, maar géén gedoe met een app. Gewoon omdat je het niet nodig vindt, of omdat je jouw gegevens liever privé houdt. Dan is de Cresta Care misschien iets voor je. Dit is een van de weinige personenweegschalen die wel allerlei gegevens meet, maar niet met een app werkt.

Wil je juist wel een app? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. Bekijk hier een lijstje met de 39 beste weegschalen met app. Als je echt heel precies alle statistieken van je lichaam wil weten, dan zijn er weegschalen met volledige lichaamsanalyse. Onze favorieten zijn die van Omron en Levanda.

> Hoog weegvermogen

De meeste weegschalen zijn geschikt tot 150 of 180 kilogram. Ben je op zoek naar een personenweegschaal met een hoger weegvermogen, dan zijn er enkele opties tot 200kg. Deze kunnen ook bij een groter gewicht nauwkeurig meten.

Meer meten

Op onze website vind je nog allerlei andere gadgets en hulpmiddelen om je gezondheid in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld eens de beste voorhoofdthermometers. Of ga voor het echte meetwerk en lees hoe je zelf een ECG maakt!