Beste Saturatiemeter: dit is de Top 3

Op zoek naar de beste saturatiemeter? Als je een oximeter wil kopen zie je al snel dat er nogal veel keuze is. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de beste saturatiemeters. In deze blog lees je het resultaat: de Top 3 saturatiemeters. Ze staan hieronder voor je op een rijtje. Verder in het artikel leggen we uit waarom dit goede saturatiemeters zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer prima oximeters. Daarom leggen we verder in het artikel uit hoe je zelf een goede keuze kunt maken voor een saturatiemeter. En waar je dan op moet letten.

Met een saturatiemeter meet je het zuurstofpercentage in je bloed. Hoe dat precies werkt en wat saturatie is, lees je hier. In dat artikel hebben we ook een filmpje met uitleg over hoe je een saturatiemeter het beste kunt gebruiken.

En dan is het nu tijd voor: de beste saturatiemeters! We hebben ze onderverdeeld in 3 opties, om de keuze makkelijker te maken. Één goedkope, één standaard en één luxe saturatiemeter. Welke voor jou het beste is, is onder andere afhankelijk van hoe vaak je hem wil gebruiken. En hoe precies je saturatie wilt meten. Maar daarover later meer!

Goedkope saturatiemeter (Jziki)

goede saturatiemeter jziki


Met deze Jziki saturatiemeter heb je een degelijk product in huis, dat lang mee gaat. Hij meet zowel je saturatie als je hartslag nauwkeurig. Deze oximeter is geschikt voor mensen die af en toe hun zuurstofsaturatie willen meten. Zeker in deze tijd een fijn apparaat om in huis te hebben. En wat betreft de beoordeling een van de beste saturatiemeters.

Prijs: €19,-
Beoordeling: ★★★★★ (4,3)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com).

Standaard zuurstofmeter (Medisana)

beste saturatiemeters medisana


De Medisana PM100 is één van de meest verkochte saturatiemeters. Ideaal voor wie zijn saturatie en hartslag met precisie wil bepalen. Deze oximeter is comfortabel om langere tijd te dragen en met 1 druk op de knop te bedienen. Geschikt voor wie regelmatig saturatie wil meten.

Prijs: €29,50
Beoordeling: ★★★★★ (4,6)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com).

Beste saturatiemeter (Beurer)

beurer beste saturatiemeter


Voor wie zijn saturatie echt heel precies wil weten is er de Beurer P040. Deze saturatiemeter is van medische kwaliteit en geschikt voor gebruik door artsen en ziekenhuizen. Hij is licht, snel en gebruiksvriendelijk. Prettig om langere tijd te dragen. Een zeer betrouwbare pulse-oximeter met 5 jaar fabrieksgarantie. Wat ons betreft de beste saturatiemeter. Goede keus voor mensen met een aandoening, die dagelijks moeten meten.

Prijs: 56,-
Beoordeling: ★★★★★ (4,8)

>> Meer info & Bestellen (bij Bol.com).

Andere goede saturatiemeters

Natuurlijk zijn er naast de hierboven genoemde zuurstofmeters nog veel andere modellen. Alleen al op bijvoorbeeld de website van Bol.com vind je 150 verschillende opties. Ga dus vooral zelf op onderzoek uit om te kijken welke saturatiemeter het beste bij je past.

Hoe vind je de beste saturatiemeter?

Als je een saturatiemeter wil aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo kun je de voor jou beste saturatiemeter vinden. De aandachtspunten zijn: de betrouwbaarheid, het doel van het gebruik en de duurzaamheid.

1. Betrouwbaarheid

Bij een saturatiemeter is het belangrijkste dat hij doet wat hij moet doen: je saturatie meten. Daarmee bedoelen we de betrouwbaarheid: in hoeverre kun je ervan uitgaan dat de waarde die de oximeter aangeeft echt klopt?

Saturatiemeters zijn medische hulpmiddelen. Daarom moeten ze goed getest zijn voordat ze verkocht mogen worden. Je mag er in principe vanuit gaan dat ook goedkope zuurstofmeters een nauwkeurige meting geven. Maar het is wel zo dat duurdere meters een betere sensor hebben. Daardoor zullen ze minder vaak een afwijkende waarde tonen. Als een precieze meting van je saturatie belangrijk is vanwege je gezondheid, dan kun je beter niet voor de allergoedkoopste saturatiemeter kiezen. Voor medisch gebruik zijn alleen de beste saturatiemeters goed genoeg.

Om te bepalen hoe betrouwbaar een saturatiemeter is kun je naar twee dingen kijken: wat de producent hier zelf over zegt en wat er in de beoordelingen staat. Soms vermelden producenten zelf al welke nauwkeurigheid een saturatiemeter heeft. Zo heeft de professionele zuurstofmeter van Contec een afwijking van maximaal 2%. Daarnaast zie je in de beoordelingen van klanten ook wat hun ervaringen zijn. Zo heeft de standaard saturatiemeter van Jziki een erg goede beoordeling: ze krijgen van hun gebruikers maarliefst 4,8 sterren.

2. Doel: waar ga je de saturatiemeter voor gebruiken?

Als je een saturatiemeter in huis wil hebben ‘voor het geval dat’, dan hoef je niet per se de beste saturatiemeter te hebben. Je hebt dan voldoende aan een goedkoop of standaard model. Deze meters zijn prima voor af en toe gebruik. Maar misschien heb je een saturatiemeter nodig vanwege je gezondheid, bijvoorbeeld omdat je longpatiënt bent. Dan is het fijn om een zuurstofmeter te hebben die nauwkeurig meet en lang mee gaat. Hetzelfde geldt voor een meter voor professioneel gebruik. Dat brengt ons bij het derde punt: duurzaamheid.

3. Duurzaamheid

Als je iets koopt, dan wil je dat het zo lang mogelijk mee gaat. Net als bij de meeste producten geldt ook voor saturatiemeters dat duurdere modellen van betere kwaliteit zijn. Dat betekent dat het langer duurt voordat de saturatiemeter versleten is. En dat je hem dus vaker kunt gebruiken. Ook gaat de batterij van een duurdere zuurstofmeter vaak langer mee dan die van een goedkope. Dan hoef je die dus minder vaak te vervangen. Zo komen we weer terug bij ons vorige punt. Als je de meter niet zo vaak gebruikt, kies dan voor een goedkoop of standaard variant. Maar als je de meter wekelijks of professioneel gebruikt, dan is een standaard of luxe model beter.

Meer weten over saturatie(meters)?

Op de pagina ‘De 7 meest gestelde vragen over saturatie‘ vind je het antwoord op de vragen die de meeste mensen stellen. Heb je een andere vraag? Dan kun je die onderaan die pagina kwijt. We zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.